top of page

Min son Mika bad mig att skriva en fantasybok. Jag tänkte att det kunde bli ett sätt att få barnen villiga att gå och lägga sig. Jag skrev ett kapitel om dagen och på kvällen läste vi det ihop i sängen. Barnen fick sedan önska sig något som skulle finnas i berättelsen dagen efter. Resultatet blev serien om...

Pojken med drakärret 

Pojken med drakärret handlar om Vide, Lot och Finja. Barnen lever på slätten i Nordlandet och Vide och Lot bor i borgen medan Finja, som tillhör de Sällsamma, lever bland väsen och varelser i skogarna.

Tillsammans upplever barnen äventyr och reser mellan tider och världar. De utmanas av odjur och otäcka monster men får också vänner bland småfolk och oknytt. Landskapet de rör sig i är lika magiskt som den vänskap som växer fram mellan barnen. Den kvicktänkte Lot, med alla sina idéer och envisa påfund, Finja som är finurlig och orädd men känslig under sin tuffa yta och den snälle men ibland lite fumlige tronarvingen Vide.

Quotation Marks
Forest Scene

Sagt om böckerna

Vi läser den första boken nu och den är fantastiskt spännande så vi kan knappt avsluta läsningen i takt med att kapitlen avlöser varandra. Orden i boken blommar som fyrverkerier i ett rasande tempo och fantasin målar egna bilder. Så spännande att följa de tre modiga barnen, fint med alla perspektivbyten och den varma solidariteten som växer fram, dem emellan, bland alla oväntade utmaningar och möten med okända varelser och fenomen som barnen ställs inför. Vi ser verkligen fram emot att läsa bok nummer två.

bottom of page