top of page
Klassfoton_Klar_Utsida_Alla.jpg
Lera.jpg
Snö.tiff
Lek.tiff

I boken Molly & Sixten börjar skolan får vi följa Molly och Sixten medan de bekantar sig med skolans värld. Arbetspassen, matsalen, raster, högtider och kompisar. Vi får också lära känna de pedagoger och föräldrar som finns omkring barnen. Sixtens hoppfulla mamma som är några andetag från ett sammanbrott. Mollys omtänksamma pappa som alltid ler och fritidspedagogen Sebastian som förstår när något är viktigt på riktigt. En principfast fröken försöker hålla ordning på klassen och upprätthålla skolans stadgar och den bistra mattanten fru Kim ser till att barnen äter upp det som finns på tallriken.

En stor del av boken är baserad på verkliga händelser och även karaktärerna är avspeglingar av olika verkliga personer. Boken är tänkt för högläsning. I vår familj väcker varje kapitel många tankar och frågor hos barnen. Varför förstår inte fröken, vad är rättvist, hur löser man konflikterna eller vilka regler är egentligen viktiga att följa?

Jag skrev boken till min dotter för att försöka få henne att se en situation utifrån likaväl som jag ville få andra i familjen att uppleva hennes känsla inifrån.

Mollys känslighet och Sixtens autism och särbegåvning (även om diagnoser inte namnges i boken) tar sig uttryck i deras tankar och handlingar och boken utgår från barnens perspektiv.

Min förhoppning är att skapa en berättelse där både barn och vuxna kan känna igen sig och där man förhoppningsvis kan lära sig något nytt av varandra medan man läser och diskuterar tillsammans.

ISBN: 9789152725689

Antal sidor: 255

Ålder: 6-9 år

Sharpened Color Pencils
Kids in Vegetable Farm

"Vuxna och lärare borde läsa Molly och Sixten så att de kan lösa problemen när de hamnar i dem." Mika, 9 år

"Jag tror det kan vara ett bra diskussionsunderlag för skolor/ klasslärare som har barn med särskilda behov i sitt arbetslag."

Girl Reading a Book

"Jag har skrattat högt vid flera tillfällen i boken där jag känt igen mig. 

Boken lämpar sig för högläsning eftersom det händer så mycket roliga saker i varje kapitel. 

Du har verkligen fått med barnens egenskaper, personligheter och kreativa tänkande."

Happy Children

"Vilken jättefin bok! Jag kunde  inte sluta läsa!"

"Vad jag fastnat för speciellt är ditt sätt att beskriva sensoriska upplevelser."

Reading Icon_edited_edited.png
bottom of page